Spaghetti cu molica și acciughe


Spaghetti cu molica și acciughe
Rețeta tradițională din sudul Italiei, plină de soare, de mare și de pasiune.
Molica este un pesmet făcut din pâine de casă, care se călește ușor in puțin ulei de măsline, până devine crocant. Se presară deasupra pastelor înainte de a fi servite.
Acciughe sau anșoa sunt hamsii in ulei
Căliți intr-o tigaie cu ulei de măsline, un ardei iute tăiat mărunt (fără sâmburi dacă nu va place foarte picant), 2 căței de usturoi tăiați felii, 4 acciughe întregi (se vor topi in ulei), 4-5 roșii cherry tăiate in 4, sare, piper.
Atenție, focul sa fie mediu, să nu se ardă usturoiul!
Puneți o oală de apă cu sare pe foc, cand fierbe adăugați spaghetele proaspete, amestecați. Luați cateva linguri din apa pastelor și adăugați-le la sos.
După ca 3 min, luați spaghetele din apă și puneți-le direct in sos (fără sa le clătiți ). Mai adăugați eventual câteva linguri din apa de fiert, ca să fie destul sos.
Amestecați bine totul și inainte de a le servi, puneți deasupra in fiecare farfurie molica crocanta deasupra (și dacă vă place și parmezan)
Sper să vă placă
Noi iubim această rețetă.
Spaghetti proaspete artizanale sunt cu mult mai bune decât cele industriale din comerț! Dacă nu le-ați încercat până acum, vi le recomandăm cu căldură.

+ There are no comments

Add yours