Campanelle cu somon


Campanelle cu somon

Cantitatea de paste o decideți dvs…e ceva foarte individual! De exemplu, soțul meu mănâncă porția dubla de paste față de mine😁😁😁 așa că, dupa parerea mea, nu există un standard exact cât e o porție, dacă vă plac pastele😉😉

Puțin ulei de masline, într-o tigaie, o mână de roșii cherry tăiate în 4, 1 cățel de usturoi tăiat mărunt se călesc cateva minute. Sare, piper, după gust. Se adaugă un strop de Sherry ( dacă nu aveți, merge și vin alb demisec). Lăsați să fiarbă până se evaporă alcoolul. Adăugați niște smântână lichidă, lăsați totul să fiarbă până cand roșiile s-au zdrobit bine și sosul a devenit o cremă. Ajustați gustul cu sare, eventual. Când sosul e gata, luați tigaia de pe foc și adăugați somonul afumat, tăiat în fâșii subțiri.

Între timp, fierbeți campanelle roșii, în apă cu sare, cca 3-4 min. Gustați-le să rămână al dente! Puteți adăuga cateva linguri din apa de fiert a pastelor în sos ca să nu fie prea gros. Apoi, adăugați pastele direct în sos (fără sa le clătiți cu apă)! Amestecați bine și le serviți imediat.

Cantitățile le decideți după gust. Trebuie sa aibă destul sos și sa fie cremos😋😋😋

Aceasta rețetă o puteți servi liniștiți și copiilor, pentru ca alcoolul, prin fierbere, dispare complet!

Daca totuși vreți sa evitați alcoolul, puteți sa-l înlocuiți cu o supă bună de pui😊😊

+ There are no comments

Add yours