Rețetă ragout bolognese


Rețetă ragout bolognese

Este o rețetă care se poate folosi în combinație cu spaghete, cu tagliatelle, fettucine, dar și cu paste scurte – rigatoni, paccheri. Aceeași rețetă o folosim și pentru lasagne bolognese, în combinație cu sosul bechamel și brânză rasă.

Ingrediente:
500 g carne tocată (noi folosim 60% spată de porc și 40% pulpă de vită)
1 ceapă roșie tăiată mărunt
1 țelină apio tăiată mărunt
1-2 morcovi tăiați cubulețe mici
3 linguri ulei de măsline
3 căței de usturoi
100 ml vin roșu
1 linguriță de nucșoară
400 g roșii în suc propriu doză
1 roșie tăiată cubulețe
Sare, piper

Se încălzește într-o tigaie uleiul de măsline, se adaugă ceapa, țelina și morcovul și se călesc câteva minute. Se adaugă carnea tocată, sarea, piperul și nucșoara și se lasă totul să se rumenească bine și să scadă lichidele. Se toarnă vinul peste amestec și se lasă să fiarbă până dispare mirosul de alcool. Se adaugă doza de roșii și roșia cubulețe, usturoiul și se continuă fierberea la foc încet cca. 30-40 min, mestecând din când în când. Dacă e nevoie, se adaugă puțină apă ca să nu se prindă pe fund.

Din această rețetă se poate realiza și umplutura pentru tortellini cu carne si brânză.
Cand ați terminat de gatit acest ragout de carne, se ia o parte din carne, fără sos, se mai dă odată prin mașina de tocat, se amestecă cu jumate din cantitatea de brânză mozzarella rasă, câteva linguri de grana padano sau parmesan și aveți gata și umplutura pentru ravioli. Sosul rămas se poate folosi cu pastele pe care le-am pomenit mai sus.

Vă dorim o cină reușită cu cei dragi!

+ There are no comments

Add yours